Kot je bilo presenetljivo objavljeno, se zaradi velikega povpraševanja nenačrtovano nadaljuje zanimanje vzbujajoča odprodaja dragocenih orientalskih preprog nelikvidnega podjetja v korist neke nemške banke. Prodaja poteka v prostornih poslovnih prostorih na Litostrojski cesti 44b v poslovni coni Litostroj v severnem delu Ljubljane (blizu severne obvoznice H3, v Šiški, pri tovarni Lek). Nadzoruje jo Hans-Joachim Breier, izkušen strokovnjak za izdelavo ročno vozlanih preprog.

Zbirka preprog, ki jih je treba prodati v zastavljenem roku za nujno poravnavo zapadlih obveznosti bavarskega podjetja za trgovanje (»Bayerische Verwertungs-Gesellschaft«), obsega številne ročno vozlane orientalske preproge vseh možnih vzorcev in dimenzij, od preprog trpežne kakovosti (npr. bidžar) do svilenih mojstrovin iz kašmirja, od preprog, ki sledijo sodobnim trendom (npr. preproge Ziegler) do večnih klasikov (npr. tabriz, kešan in druge), od sodobnih vzorcev (npr. loribaft) do antičnih redkosti, kot so denimo starodavne preproge kasak. Za čim hitrejšo odprodajo bodo vse preproge brez izjeme na prodaj z izjemnimi popusti - od 50 do 70 odstotkov v primerjavi z ocenjeno vrednostjo v Nemčiji.

Da lahko vsak interesent temeljito preuči največjo izbiro pravih perzijskih preprog v Sloveniji, bo razstavni prostor v poslovni coni Ljubljana-Litostroj (Litostrojska cesta 44b, v bližini tovarne Lek) v soboto, 17. januarja 2015, odprt od 10. do 19. ure, in v nedeljo, 18. januarja, od 11. do 18. ure. Poleg tega bo posebna razprodaja potekala tudi od ponedeljka, 19. januarja 2015, od 10. do 19. ure. Vabimo vse kupce, da tako kot že pri prejšnji posebni razprodaji izkoristijo možnost pogajanja za ceno in ne zamudijo izjemne priložnosti za nakup preprog pri BH bavarskemu podjetju za trgovanje d.o.o. na Litostrojski cesti 44b v Ljubljani!