Opremljanje doma za samsko osebo je veliko bolj enostavno od opremljanja doma za par ali za družino. Ker je ta status najverjetneje samo začasen, ga kar najbolje izkoristite in izživite vse svoje sanje, ki bodo kmalu postale predmet kompromisa. Kreativni red ali nered, ujemanje ali neujemanje, ki ga razumete samo vi … Uživajte v svobodi, dokler traja!

Varno zavetje z osebno noto

Pripadnice nežnejšega spola so po navadi bolj senzibilne. Rade eksperimentirajo in se igrajo z neobičajnimi oblikami pohištva ali dekorativnimi predmeti. Ustrezajo jim vse barve, saj so lahko vse ženske, če jih le kombiniramo na pravi način. Želijo si topel in varen dom, v katerega se bodo po končanem delovnem dnevu z veseljem vrnile. Ureditvi doma posvečajo veliko pozornosti. V ženskem stanovanju je veliko osebne note, tako da bi lahko rekli, da stanovanje odseva njih same. Če nimajo veliko denarja, drago pohištvo nadomestijo z barvami, tkaninami in dekoracijo.

Dom za prefinjeno uživanje

Žensko stanovanje je tako praktično kot prefinjeno. Pogosto boste v njem našli črno, vijolično, rožnato ali oranžno barvo. V večernih urah za še boljšo ozračje poskrbijo skrbno izbrana svetila. Linije pohištva so pogosto organske in zaobljene. Dekorativne tkanine igrajo veliko vlogo, poleg vizualne lepote pa morajo biti tudi zelo prijetne na otip. Ženske si namreč dom opremijo za uživanje.

Praktičnost in lahko vzdrževanje

Moški imajo drugačen pristop pri urejanju doma. Zanje sta bistvena praktičnost in lahko vzdrževanje. Interjer deluje nekoliko hladneje od ženskega. Njihova priljubljena barvna kombinacija je črnobela z morebitnim dodatkom sive, modre ali rdeče (po tej posežejo le najbolj hrabri). Stanovanje pogosto ne odraža osebnosti moškega, ampak je le prostor, ki ga je mogoče prilagoditi trenutnim potrebam: na primer v delovno sobo, prostor za druženje, prostor za hobi itd. Opremljanje za moškega predstavlja zgolj nujno obveznost. Radi sicer vidijo, da jim je udobno, se pa bodo za nasvet pri opremljanju pogosto obrnili na koga, saj želijo priti do najbolj objektivne rešitve.

Pomanjkanje identitete v prostoru

Pomanjkanje identitete prostora moški kompenzirajo z razstavitvijo svojih kolekcij miniaturnih avtomobilov, fotografij ali drugih predmetov, ki jih zbirajo, kar daje prostoru svojevrsten šarm. Linije pohištva pa tudi prostor so v večini primerov pravilne – pravokotne, brez posebnih poudarkov. Prostor je zelo korekten in ga je mogoče zelo hitro preurediti, še posebno, ko moški izgubi svoj status samca in dovoli svoji boljši polovici, da vanj vnese nekaj svoje osebne note.