Maja lani je športno javnost presenetilo sporočilo policistov o novih preiskavah in pridržanih v zvezi s prirejanjem izidov nogometnih tekem. V zvezi z dogodki se je omenjalo tudi mariborskega nogometaša Aleksandra Rajčevića, ki pa je vseskozi trdil, da ni priredil nobene tekme.

Prirejanja izidov so bili osumljeni Željko Stokanić, Matej Ozim, Anis Dulić, nekdanji nogometaš Maribora Erdan Bečiri in nogometaš Janez Vrenko, ki igra za islandski klub Thor. Policija je v okviru preiskave takrat obiskala tudi Rajčevića, komur naj bi Stokanović in Dulić predlagala, da pomaga prirediti izid tekme evropske lige med Mariborom in Sevillo.

Kot je poročal Večer, Nacionalnemu preiskovalnemu uradu za sume treh kaznivih dejanj, ki so bili predmet istega predkazenskega postopka in tudi hišnih preiskav v maju 2014, ni uspelo zbrati dovolj dokazov, zaradi česar so na Specializirano državno tožilstvo RS že poslali poročilo. Kazen pa je po sklepu višjega sodišča zdaj doletela 34-letnega Mariborčana Stokanića, ki je dejanja v zvezi s prirejanjem izidov priznal. Dobil je triletno zaporno kazen.

Na zatožno klop bosta morala sesti še Ozim in Vrenko, danes še poroča Večer.