Po dnevu počitka oziroma dnevu brez dirkanja so s startom ob 5. uri zjutraj motoristi nadaljevali reli Dakar s sedmo etapo. Ta jih je z obale Tihega oceana vodila proti Boliviji, kjer bodo danes brez tehnične asistence prenočili ob jezeru Uyuni, največjem slanem jezeru na svetu.

"Bolivijo imam s prejšnjih Dakarjev v lepem spominu, tokrat pa bom maratonsko etapo poskusil kar čim hitreje pozabiti. Na prelazu je bilo tri stopinje pod ničlo, trenutno je tukaj pet stopinj Celzija. Ker nas je preko dneva pral dež, občasno tudi toča, smo vsi prezebli do kosti, vsa naša oprema je premočena. V vojašnici, kjer bomo prenočili, smo sicer dobili volnena ogrinjala, majico in termo pulover, a ker vojašnica ni ogrevana, preko noči ne bomo mogli posušiti opreme. Ne preostane nam drugega, kot da zjutraj navlečemo mokro opremo in gremo naprej v borbo," je razmere opisal Stanovnik, ki je v skupnem seštevku ostal na 37. mestu.

Motoristi se bodo v ponedeljek po 805-kilometrski trasi vračali v Iquique, kjer imajo medtem svoj dan počitka posadke v avtomobilih in tovornjakih. Etapa se bo končala z znamenitim peščenim spustom proti obali Pacifika.