Drugo in tretje mesto na turneji sta zasedli njeni rojakinji Therese Johaug, najhitrejša na vzponu, in Heidi Weng.

Odlično se je odrezala tudi edina preostala slovenska predstavnica, mlada Lea Einfalt, ki se je z 11. časom vzpona prebila na 22. mesto in s tem pokazala svojo nadarjenost.

"Po startu sem si v ravnini v svoji skupini izborila četrti položaj in se vozila v zavetrju, ko pa smo pritekle pod klanec, sem takoj pospešila ritem in šla na polno," je Einfaltova komentirala taktiko, nato pa dodala: "Sem mislila, da bo težje, bila sta dva strma vzpona, vmes pa cik-cak speljana proga, kjer sem lahko malo zadihala. V pomoč so mi bili tudi naši navijači. Zadovoljna sem s končnim rezultatom, računala sem na trideseterico, kar bi bilo višje, bi bilo še bolje. V celotnem Touru mi je bilo najtežje na včerajšnji klasiki ter klasiki v Oberstdorfu, drugače pa je za menoj odlična izkušnja. Zdaj se bom spočila, potem pa že merim na svetovni pokal v Ribinsku."

Pri moških je zmaga prav tako odšla v Norveško, zabeležil jo je Martin Johnsrud Sundby, ki je zmagal tudi že lani. Sundby - po Švicarju Dariu Cologni se je kot drugi veselil zaporednega uspeha - je za 34,5 sekunde premagal rojaka Pettra Northuga, slednji je turnejo še petič končal na drugem mestu. Tretje mesto je zasedel Rus Jevgenij Belov.