Bedene, ki se je na turnir prebil skozi kvalifikacije, je prvi niz proti 15. igralcu sveta izgubil relativno gladko, povsem drugačen obraz pa je pokazal v drugem. V šesti igri je odvzel servis tekmecu in povedel s 4:2, na svoj servis prednost povišal na 5:2, niz pa v svoj prid končal pri 6:3.

V tretjem nizu pa so se stvari sprva postavile na Špančevo stran, posebej po "breaku" v četrti igri, s katerim je Bautista Agut prišel do vodstva s 3:1. Toda Slovenec se ni vdal, že v naslednji igri je odvzel servis tekmecu, nato pa izenačil na 3:3.

Sledilo je izenačeno nadaljevanje, ki je vodilo v "tie break". Tudi tam sta se igralca menjavala v vodstvu, oba zapravila nekaj zaključnih žog, a je bil Bedene malce bolj zbran in slavil z 10:8.

Trenutno 156. igralec na lestvici ATP je v prvem krogu izločil Slovaka Lukaša Lacka, v drugem drugega nosilca, Španca Feliciana Lopeza, v četrtfinalu pa je bil boljši od še enega Španca, petopostavljenega Guillerma Garcia-Lopeza. Slovenski predstavnik je z uvrstitvijo v finale izboljšal uspeh iz leta 2013, ko je bil prav na tem turnirju polfinalist.

V finalu se bo Bedene pomeril s prvim nosilcem, Švicarjem Stanom Wawrinko. Ta je v polfinalu s 7:5 in 6:3 izločil četrtopostavljenega Belgijca Davida Goffina s 7:5 in 6:3. Bedene je sicer Wawrinko leta 2013 premagal na poti do polfinala tega turnirja.

* Chennai, ATP (403:495 USD):

- polfinale:

Aljaž Bedene (Slo) - Roberto Bautista Agut (Špa/3) 3:6, 6:3, 7:6 (8).