Slovenija je na izjemno kakovostnem turnirju v Hamletovi deželi izgubila uvodno tekmo proti Danski, v naslednjih dveh dneh pa sta pred njo še dva zahtevna obračuna proti močnima izbranima vrstama. Najprej se bo v soboto v Aalborgu pomerila s Švedsko (17.00), v nedeljo pa v Aarhusu še z Islandijo (14.45).

Slovenski selektor Boris Denić je na tribuni pustil rekonvalescenta Uroša Bundala in ideologa igre Uroša Zormana. Njegovi varovanci so imeli v uvodnih minutah favorizirane gostitelje v svoji oblasti, prvič na tekmi pa so zaostali v osmi minuti (4:5). V nadaljevanju v igri gostov ni bilo več toliko ostrine, bilo je vse preveč napak, ob tem pa se kar šest minut niso vpisali med strelce, kar so izkušeni gostitelji in eni glavnih pretendentov za zlato kolajno na bližnjem svetovnem prvenstvu s pridom izkoristili in jim v 15. minuti ušli na štiri gole (5:9).

Po Denićevi minuti odmora se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, njihovi tekmeci so bili še naprej pretrd oreh, v končnici prve polovice dvoboja so zaostali za osem golov (11:19), do njih pa je bil predvsem neusmiljen krilni igralec Andres Eggert, ki je v prvi polovici tekme dosegel sedem golov.

Slovenski rokometaši so v prvi polovici drugega polčasa skorajda prepolovili zaostanek iz prvega polčasa (21:26), po minuti odmora islandskega strokovnjaka na danski klopi Gudmundurja Gudmundssona pa se je igra domačinov močno povzdignila. Denićevi izbranci so v 49. minuti ponovno zaostali za devet zadetkov (21:30), najvišji pa so si pridelali v izdihljajih tekme (25:36).

V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Jure Dolenec in Jure Natek, oba sta dosegla po pet golov.