Pomočnik glavnega inženirja A.K. Verma je leta 1990 šel na dopust, pred tem pa je v javni upravi delal že deset let. Šef mu prošnje za dodatne dni dopusta ni odobril, a se Verma ni vrnil nazaj v službo. V izjavi vlade včeraj so zapisali, da Indijec zaradi tega ni bil sankcioniran. A četudi so po preiskavi že leta 1992 ugotovili, da je kriv »zavestne odsotnosti z dela«, so porabili še dodatnih 22 let, da so se ga »znebili«.

Indijski minister za razvoj M. Venkaiah Naidu je ukazal njegovo odpustitev, da bi Verma odgovarjal za svoje dejanje. Indijski javni uslužbenci so znani po tem, da zamujajo v službo, za več ur odhajajo na kosilo, ali pa del službenega časa preživijo na golf igrišču. Raziskava je leta 2012 pokazala, da je indijska birokracija najhujša med večjimi azijskimi narodi.

Premier Narendra Modi je ob prevzemu funkcije maja lani javno izrazil šok ob dogajanju na hodnikih in v pisarnah javnih služb. Nemudoma je začel nenapovedano obiskovati različne vladne službe, s čimer je uslužbence prisilil k večji resnosti.