Eden od slovenskih olimpijskih junakov z olimpijskih iger v Sočiju, kjer je osvojil dve kolajni, je z zmago prevzel vodstvo tako v seštevku paralelnih slalomov kot v skupnem seštevku svetovnega pokala, v obeh je prehitel Italijana Rolanda Fischnallerja, ki se je moral tokrat zadovoljiti s sedmim mestom. To je tudi dober obet pred začetkom svetovnega prvenstva, deskarji v paralelnih disciplinah bodo prvo tekmo prvenstva v Kreischbergu imeli 22. januarja.

"Danes so bili tukaj na prizorišču moji navijači in jih je bilo nemogoče pustiti na cedilu. Vesel sem, da sem končno pokazal, da sem sposoben zmagati, predvsem po mnogih drugih mestih, ki sem jih doslej osvajal. Bad Gastein mi res leži, poleg tega pa je tudi blizu mojega doma, navijači pa so zvesti in so si vzeli dopust ter prišli navijat zame. Tega sem res vesel," je po zmagi za avstrijsko televizijo povedal Košir.

Tržičan je zablestel že v kvalifikacijah, v katerih je dosegel najboljši čas, pa čeprav v tekmo ni vstopil z najboljšimi občutki zaradi slabšega prazničnega treninga. Toda očitno je dovolj postoril že pred tem in dokazal, da je trenutno najhitrejši deskar v karavani, kar je izjavil že po prvih dveh tekmah. Svojo predstavo je nadaljeval tudi na glavni tekmi, na kateri je po vrsti premagal Američana Justina Reiterja, Avstrijca Sebastiana Kislingerja, Rusa Andreja Soboljeva, od katerega je bil v polfinalu boljši za vsega tri stotinke, v finalu pa še presenečenje tekme Italjana Christopha Micka.

Z Južnim Tirolcem je bil večino proge z ramo ob rami, na poti sta oba naredila nekaj manjših napak ter se borila do zadnjih centimetrov. Košir je z izjemnim zaključkom pridobil odločilno prednost ter ciljno črto prečkal s prednostjo 23 stotink. S tem je prišel do svoje druge zmage na tekmi svetovnega pokala in 11. stopničk, v svoji zbirki ima še šest drugih ter tri tretja mesta.

Košir je bil edini slovenski predstavnik v izločilnih bojih. Blizu finala je bil Rok Marguč, ki je imel po prvem nastopu sedmi čas, a je v drugo nato odstopil in s tem zasedel 30. mesto. Jernej Demšar in Tim Mastnak sta si delila 34. mesto, Rok Flander je bil 43., Jure Hafner pa je zasedel 51. mesto. Gloria Kotnik se je uvrstila na 26. mesto, tako da je v sezoni še brez finala.

V soboto bo v Bad Gasteinu še ekipna tekma, Slovenijo bosta spet zastopala Košir in Kotnikova.