Branilec naslova Coma je tako dobil prvo etapo na Dakarju 2015. V skupnem seštevku pa še vedno ostaja na prvem mestu Barreda Bort, ki je danes zaostal 2:15 minute.

Stanovnik je danes za najhitrejšim zaostal 49 minut, skupno pa je zdaj na 40. mestu. Peta etapa je bila enaka za udeležence vseh razredov na reliju: poleg 458-kilometrske hitrostne preizkušnje so dirkači na motociklih in štirikolesnikih ter v avtomobilih in kamionih prevozili 239-kilometrsko povezavo do mesta Antofagasta.

"Medtem ko sem tri dni nazaj odpeljal eno najtežjih etap v karieri, je bila današnja ena najgrših. Razmere so bile res neugodne. Več kot polovico časa smo dirkali po 'feš fešu', veliko je bilo tudi suhih rečnih strug z velikimi, ostrimi skalami," je po najboljši uvrstitvi na Dakarju 2015 dejal izkušeni slovenski dirkač.

Med avtomobilisti je tudi po peti etapi na vrhu ekipa Mini. Tokrat je bil najhitrejši Rus Vladimir Vasiljev, drugi je bil Savdijec Yazeed Alrajhi (Toyota), tretji pa Američan Robbie Gordon (Hummer). Skupno pa vodi Katarec Nasser Al-Attiyah (Mini), ki je bil danes četrti.

Prireditelji so danes sporočili tudi, da je poljski motociklist Michal Hernik, ki so ga v torek med tretjo etapo našli ob progi brez znakov življenja, umrl zaradi zahtevnih klimatskih razmer. Vzrok smrti je bila dehidracija, dirkača so našli približno 300 metrov od trase dirke, na glavi pa ni imel čelade. Preiskava je pokazala, da nesrečni dirkač ni sprožil alarma za reševanje.

V petkovi šesti etapi bo karavana dirkačev nadaljevala proti severu. Do cilja v centru mesta Iquique, ki ga je lani prizadel potres, jih loči 688 kilometrov.