Po besedah umetniškega vodje Mateja Šarca se bo festival osredotočil na nemški barok, ker mu je dotično obdobje kot oboistu blizu. Šarc je tako izbral tri portretne koncerte treh različnih skladateljev, ki jih bo nocoj uvedel koncert z naslovom Nezvesta. Pod njegovo taktirko bo Orkester Slovenske filharmonije s sopranistko Barbaro Kozelj izvedel pet Händlovih arij, tri iz opere Alcina ter dve iz opere Ariodante. Preostanek programa bo sestavljala skladateljeva orkestralna glasba: dva concerta grossa ter suita Glasba za kraljevi ognjemet. Šarc napoveduje intimen, a obenem dramatičen, humoren in na koncu pompozen koncert.

Naslednji petek se obeta drugi koncert, naslovljen Poročena, ki bo predstavil dve Bachovi poročni kantati: Umaknite se, otožne sence in O, prelepi dan, zaželeni trenutek. Kot solistka bo z Ansamblom Slovenske filharmonije nastopila priznana ameriška sopranistka Sally Sanford, na koncertu pa bo poleg omenjenih kantat mogoče prisluhniti še Suiti št. 2 v h-molu in Brandenburškemu koncertu št. 5 v D-duru.

Ob koncu festivala, 30. januarja, pa bo na sporedu še tretji koncert, ki je naslov – Čudaška – dobil po Telemannovi suiti Bizarna. Orkester Slovenske filharmonije jo bo izvedel skupaj s Koncertom za violino v A-duru, imenovanim Žabe, Suito v F-duru, imenovano Alster, Koncertom za oboo v D-duru in Uverturo, združeno s tragikomično suito v D-duru. nr