Množica najpogumnejših se je podala v morje, ki je imelo na dan dogodka 11,4 stopinje Celzija. Lanskega rekorda, 380 kopalcev, tokrat sicer niso presegli, k čemur je zagotovo prispevalo hladno vreme v zadnjih decembrskih dneh, kljub temu pa se je v morje pognalo 330 pogumnežev iz vse Slovenije, pa tudi iz ZDA, Velike Britanije, Nemčije, Rusije, Makedonije, Italije in Hrvaške. Razposajeni udeleženci niso mogli prehvaliti adrenalinskega vzdušja in neverjetnega občutka ob skoku v mrzlo morje. Mnogi so dejali, da je voda sicer res mrzla, vendar blagodejno vpliva na telo.

Številni se strinjajo, da ima kopanje v ledeno mrzli morski vodi terapevtske učinke, pomaga pri regeneraciji telesa in krepi imunski sistem. To je potrdil tudi župan, ki je po poklicu zdravnik, predvsem pa so bili dokaz za to nasmejani obrazi vseh, ki so se ohladili v morju. Dobra volja je prevzela tudi tiste, ki so se tokrat sproščali na ležalnikih in novoletne skakalce le opazovali. Posebna atrakcija so bili kopalci z na novo oblikovanimi retrokopalkami, ki so še dodatno popestrili dogodek, ki si ga je ogledalo več kot 3000 ljudi.

Tudi letos je prevzel častno pokroviteljstvo dogodka župan Pirana Peter Bossman, ki je kopalce pozdravil nekaj minut pred tem, ko so se navdušeno zapodili v morje. Prav vsi udeleženci so s skokom v vodo postali tudi ambasadorji Novoletnega skoka v morje in se s prejeto diplomo simbolično zavezali, da bodo vestno skrbeli za neokrnjenost in čistočo ter nenehno promocijo slovenskega morja.

Dogodek so tudi letos organizirali kot del uradnega Novoletnega popoldneva v Portorožu, v okviru katerega se je ob 18. uri nebo praznično razsvetlilo z velikim novoletnim ognjemetom. Nino Cokan, direktor prireditve, je ob tem povedal: »Nasmejani obrazi udeležencev, pozitivna energija v zraku in vsestranska navdušenost so največ, kar si lahko želimo, in največja pohvala, ki jo lahko dobimo. Ne gre za rekorde – vsi, ki so skočili v morje, so za nas svojevrstni junaki in jih vabimo, da se dogodka udeležujejo tudi v prihodnje. Posebej vabimo tudi tiste, ki pogum za novoletni skok v morje še zbirajo, da se nam prihodnje leto pridružijo.«