Stanovnik je prvo etapo v soboto končal na 36. mestu, današnjo 625-kilometrsko, ki je vsebovala kar 518-kilometrsko časovno preizkušnjo, pa je končal na 43. mestu.

Dolgo časa so skupaj vozili Barreda, zmagovalec sobotne prve etape Britanec Sam Sunderland in eden od favoritov za končno zmago Španec Marc Coma. Zadnji je imel proti koncu težave z gumami in je moral popustiti, če je želel priti do cilja, Sunderland pa se je izgubil, med iskanjem prave poti pa je izgubil več kot dve uri. Britanec je končal daleč v ozadju. Branilec naslova Coma je končal na osmem mestu z zaostankom več kot 12 minut.

V skupnem seštevku ima Barreda Bort štiri minute in 37 sekund prednosti pred Goncalvesom, Faria zaostaja deset minut in 37 sekund. Stanovnik je 41. in zaostaja eno uro, 27 minut in tri sekunde.

Med avtomobilisti je tako kot v nedeljo na prvem mestu končal Katarec Nasser Al-Attiyah. Južnoafričan Giniel de Villiers je na drugem mestu zaostal 8:30 minute, Nizozemec Bernhard ten Brinke na tretjem pa 10:04 minute. Enak je tudi vrstni red v skupnem seštevku.

Daleč v ozadju sta etapo končala veterana in že zmagovalca relija Dakar, Carlos Sainz in Stephane Peterhansel. Iz boja je izpadel tudi branilec naslova Nani Roma, kateremu se je v nedeljo pokvaril njegov Mini, s popravilom vozila pa je izgubil preveč časa.