Petintridesetletni rokometni zvezdnik bo tekmovalno pot končal v dresu nemškega Wetzlarja. Kariero je začel v vrstah Splita, nato je igral za Metković, španski Portland San Antonio, Zagreb in Atletico Madrid, od leta 2013 pa nosi majico nemškega prvoligaša, ki bo očitno njegov zadnji klub. Baliću je kar dvakrat v letih 2003 in 2006 Mednarodna rokometna zveza IHF podelila prestižen naslov najboljšega rokometaša leta.

"Ena največjih rokometnih karier se končuje, začenja se druga, upam, da enako uspešna. Ko mu bo potekla pogodba v Nemčiji, se bo Ivano, s katerim smo v pogovorih že dve leti, julija vrnil v hrvaški rokomet v vlogi koordinatorja. Ivano bo imel nadzor nad delovanjem stroke v vseh selekcijah. V veliko zadovoljstvo nam je, da bo po koncu igralske kariere ostal v rokometu. To je poklic, za katerega se je šolal, in upamo, da bo v njem tako uspešen, kot je bil kot igralec," je za hrvaške medije pojasnil podpredsednik hrvaške rokometne zveze Zoran Gobac.

Gobac je ob tem dodal, da bodo z ustreznima položajema počastili še dva slovita reprezentanta, ki sta v kapetanskih vlogah pomagala izbrani vrsti do odličij na največjih tekmovanjih. Petar Metličić bo tako po napovedih pri zvezi deloval v funkcionarski vlogi, Igor Vori pa trenerski.

Vsi trije velikani hrvaškega rokometa so bili člani šampionske hrvaške selekcije, ki se je na poletnih olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah okrasila z zlatom, leto pred tem pa je veliki uspeh z osvojenim zlatom dosegla na svetovnem prvenstvu na Portugalskem.