Zadnjo slalomsko tekmo na tem tradicionalnem smučišču Zagrebčanov je dobila Američanka Mikaela Shiffrin, druga je bila Švedinja Frida Hansdotter, tretja pa Kanadčanka Elin Mielzynski. Slovenska šampionka Tina Maze se je uvrstila v finale, a je v drugi vožnji po napaki odstopila, kar je bil eden redkih odstopov Črnjanke.

Mazejeva bo tekmo na Sljemenu začela kot vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark ter bo skušala vsaj ponoviti, če ne izboljšati največji uspeh na progi Crveni spust, drugo mesto iz leta 2012. Slovenska šampionka si je na prvih 13 tekmah v tej sezoni zagotovila prepričljivo vodstvo v svetovnem pokalu. Skupno je zbrala že 732 točk, prva zasledovalka in izzivalka v boju za veliki kristalni globus Avstrijka Anna Fenninger zaostaja za 245 točk.

Enaintridesetletna Korošica se je na prvo tekmo v novem letu pripravljala v italijanskih Dolomitih. V duhu priprav na nadaljevanje svetovnega pokala je minil zadnji dan v starem letu, prvi dan v letu pa je Mazejeva že opravila trening slaloma.

Najuspešnejšo slovensko športnico je v Dolomitih pričakala tudi novica o prestižnem naslovu. Veliki italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport je prav slovenski alpski smučarki podelil laskavi naziv najboljše športnice na svetu v letu 2014. Mazejeva je v izboru dobila še enkrat več glasov od ameriške teniške šampionke Serene Williams.

Slovenski moški tabor bo potnika za Zagreb izbral v Chamonixu

Zagreb bo gostil tudi prvo moško tekmo v koledarskem letu. V torek bodo na Sljemenu pripravili še slalom, na katerem se bodo pomerili alpski smučarji. Slovenska moška slalomska vrsta po upokojitvi Mitje Valenčiča, ki se je edini v nekaj zadnjih izvedbah zagrebške tekme uvrščal v finale, trenutno še ne premore kandidata za uvrstitev v finalno vožnjo.

Slovenski moški tabor bo potnika za nastop na zagrebškem slalomu izbral po dveh slalomih pod žarometih za evropski pokal, ki bosta danes in v soboto v Chamonixu. Če bosta na tekmah prikazala dobro formo, bosta v Zagreb odpotovala Matic Skube in Miha Kürner. Zmago izpred dveh let bo na Sljemenu branil avstrijski as Marcel Hirscher.