Sodobni moški potrošniki nimajo v mislih javnih pisoarjev, pač pa elegantne različice, ki so jih videli v luksuznih hotelih ali katalogih. Gre za nekoliko manjše izvedenke v mehkejših barvnih tonih, ki so pogosto nenavadnih oblik, denimo v obliki kaplje, orhideje, vinskega kozarca in podobno.

Montaža je draga zaradi vodovodne napeljave

Za nekoliko sodobnejše oblikovan pisoar boste odšteli tudi do 500 evrov, prišteti pa je treba še montažo in vodovodno napeljavo, ki jo potrebuje. Če ste novograditelj, je postavitev vodovodne napeljave za pisoar mačji kašelj, nekoliko težje pa je v že izdelanih kopalnicah. Vseeno ga nekateri notranji oblikovalci priporočajo družinam, v katerih je več moških predstavnikov.

Brezvodni so bolj higienični

Poleg običajnih pisoarjev so na voljo tudi takšni, ki ne potrebujejo lastne vodovodne napeljave. Ti delujejo tako, da imajo ob ustju tekočino, ki je manj gosta od urina, in pusti, da ta nemoteno odteče. Tako iz pisoarja tudi ne uhaja neprijeten vonj, urin pa se nabira v zbiralniku pod njim. Med eno in drugo uporabo se pisoar samodejno očisti in posuši, zato številni menijo, da so brezvodni pisoarji celo bolj higienični od običajnih. Vseeno pa moramo pri brezvodnih pisoarjih menjati kemične filtre, in sicer na vsakih nekaj tisoč uporab.

Veliki prihranki pri vodi za splakovanje

Z brezvodnim pisoarjem bo družina, v kateri sta dva moška, ki dnevno urinirata le trikrat, in to 340 dni v letu, prihranila 2.040 splakovanj, kar je približno 3.250 litrov vode. Prihranki so seveda še večji, če je pri hiši več moških in hodijo na malo potrebo več kot trikrat dnevno. To pa je že prihranek, kajne?