Več kot zadovoljen z začetkom sezone

Tridesetletni Tržičan je najprej v italijanski Carezzi osvojil drugo mesto v paralelnem veleslalomu, nato pa enak uspeh ponovil na slalomu v Montafonu.

"Prespal sem vse skupaj in sem več kot zadovoljen z začetkom sezone. Izpolnil sem zastavljene cilje, da izboljšam ali vsaj ponovim izide od lani. Lani sem po dveh tekmah sicer vodil v svetovnem pokalu, letos ne, a imam več točk. To je pomembno, saj si želim do naslednjih olimpijskih iger enkrat osvojiti svetovni pokal," je pred prazniki povedal najboljši slovenski deskar.

Gorenjec pa ni skrival, da je bilo po porazih z Italijanom Rolandom Fischnallerjem obakrat prisotne tudi nekaj jeze. "To je normalno, če finale izgubiš. Kljub temu, da je tekmovanje enodnevno, je to nekako podobno kot v tenisu. Ko ostaneta samo še dva, eden zmaga in eden izgubi in seveda kljub drugemu mestu nisem bil tako vesel, kot če bi zmagal. Na žalost sem bil kar nekajkrat že v tem položaju."

Kratek premor dobrodošel

Kratek premor pred januarskimi tekmami bo zato dobrodošel. "Seveda si želim to zmago, ki mi nekako uhaja, in v božično-novoletnem času bo tudi zato zelo delovno. Skušal bom popraviti to, kar sem videl, da mi še manjka, in z veseljem čakam naslednje dni na snegu. Malo bo počitka, da spočijem glavo, a vseeno bom gledal, da bom vsak dan v stiku s kondicijo. Prihodnji mesec bo najbolj pomemben za nas. Čaka nas tudi svetovno prvenstvo in čas je, da se vse skupaj stopnjuje vsaj še za eno raven."

Priprava nikakor ne bo lahka, saj tudi deskarji tarnajo, da je sezona zaradi pomanjkanja snega obupna, "Že celo jesen smo imeli velike težave, zdaj bi morali na umetni sneg, a ga ni. Kjer je, pa bo zaradi božiča in novega leta dodatna gneča. Sam zato delam veliko tudi na vizualizaciji, ogledu lanskih tekem, na dvigu samozavesti in to je morda edino, kar je trenutno možno. Na snegu več ali manj treniram na ledenikih, kar pa je zaradi višine tudi za telo težko. Več je dela tudi logistično. A enake težave imajo vse ekipe, sam skušam ostati pozitiven in biti inovativen ter tako najti luknjo v sistemu in kakšen boljši dan od ostalih na snegu."

O sodelovanju s smučarsko zvezo: ''Natančna definicija njihovega obstoja in namena mi še ni povsem jasna.''

Kljub dvema olimpijskima kolajnama se Košir ubada z enakimi težavami pri pripravi kot v minulih sezonah in vse rešuje z zelo ozkim krogom ljudi. O sodelovanju s smučarsko zvezo pa meni: "Natančna definicija njihovega obstoja in namena mi še ni povsem jasna. Skozi leta so nas navadili, da nam dajo neka sredstva, ki jih dobijo od fundacije. To je pa to. To poteka nemoteno, ne vem pa točno, kaj bi moral dobiti od njih, a se s tem niti nočem ukvarjati, saj bi bil le slabe volje."

Naslednja tekma Koširja čaka 9. januarja v Bad Gasteinu, že teden dni kasneje pa se bo v Kreischbergu začelo svetovno prvenstvo.