Srbskemu teniškemu asu je bilo v zameno, da namesti izid enega izmed svojih dvobojev, s strani posrednika ponujenih 100 tisoč dolarjev. Ponudbo, ki jo je na svoj naslov prejel pred osmimi leti, je Đoković zavrnil, a kot je dejal, se številni njegovi stanovski kolegi vonju denarja ne morejo upreti.

»Sam mislim, da je to nelegalno in verjamem, da škoduje ugledu našega športa. Za kaj takega v tenisu ni prostora, a realnost je seveda povsem drugačna,« je v pogovoru za USA Today dejal 27-letnik in pristavil, da nameščanje izidov v preteklosti ni bilo tako pogosto, a se je v zadnjih letih to močno spremenilo.

In čeprav posredniki z najboljšimi teniškimi asi dandanes bistveno težje stopijo v stik, se tisti tekmovalci, ki si želijo hitrega zaslužka, poslužujejo številnih ukan. »Na žalost za kaj takega obstaja veliko možnosti. Prav vsak lahko dostopa do prostorov, kjer se običajno igralci skrivajo in pogovarjajo o intimnih zadevah, svojih poškodbah in podobno,« je še dejal Đoković.

Kako resno težavo predstavlja nameščanje izidov v tenisu, ni jasno. Kljub temu pa velja omeniti, da je bilo od septembra leta 2008, ko je bilo ustanovljeno združenje za integriteto v tenisu, suspendiranih 11 igralcev, od tega si jih je pet prislužilo dosmrtno prepoved igranja. »Za naš šport je ključnega pomena, da ostane neomadeževan. Če ni tako, lahko pride do velikih težav,« pa je vse skupaj komentiral prvi mož teniškega združenja ATP, Chris Kermode.