Na svoji spletni strani in prek družbenih omrežij je dortmundska Borussia sporočila, da je s Salzburgom dosegla dogovor o prestopu Kevina Kampla, ki bo podpisal pogodbo do leta 2019. Višine odškodnine Nemci niso želeli razkriti, neuradno pa naj bi znašala okoli 10 milijonov evrov.

»Kevin Kampl je vsestranski ofenzivni vezist, ki smo ga opazovali že nekaj časa, njegov stil igre pa se popolnoma ujema z našim,« je za spletno stran kluba izjavil športni direktor Borussie Michael Zorc.

Borussia je v zadnjih letih ob Bayernu najboljši nemški klub, v letih 2011 in 2012 je bila nazadnje nemški prvak, v naslednjih dveh sezonah pa je osvojila drugo mesto. Tudi v ligi prvakov je standarden udeleženec izločilnih bojev, v katere se je brez težav uvrstila tudi letos. A povsem drugačno formo pa varovancu Jürgena Kloppa trenutno prikazujejo v bundesligi, kjer po prvi polovici sezone z vsega 15 točkami zasedajo predzadnje mesto, v drugem delu sezone pa jih čaka precej dela, da se izkopljejo z dna lestvice in morda še vmešajo v boj za mesta, ki prinašajo igranje v evropskih pokalih.