Vanja Brodnik je bila 39. (+3,03), Maruša Ferk, četrta Slovenka, pa je odstopila in se pri padcu poškodovala. Slovenska alpska smučarka ima zlomljeno fibulo na desni nogi in poškodbo palca leve roke, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Ferkovo bodo operirali v Chamberyju.

''Ta vikend bom še stisnila, potem pa potrebujem malo počitka''

"Mislim, da se je danes dobro izšlo, glede na vse na tej tekmi. Težko sem iskala danes prave občutke, potrebovala bi še kakšen dan treninga več. Mislim pa, da sem dosegla soliden izid in sem zadovoljna. Moramo še analizirati tekmo, ne želim kriviti smuči vnaprej, ampak imela sem občutek, da bi lahko hitreje drsela. Sama sicer iščem najprej napake pri sebi. Pri uvrstitvah na zmagovalne stopničke pa odločajo malenkosti. Malo 'padam', ta vikend bom še stisnila, potem pa potrebujem malo počitka in 'odklopa' v spremenjenem okolju. V nedeljo je še ena tekma in upam na najboljše, mogoče upam na zmago ali pa na stopničke," je povedala Mazejeva. Andrea Massi, vodja njene ekipe, je dejal, da je največ izgubila v zgodnjem delu smuka, kjer je bila v sicer zelo zahtevnih razmerah malce preveč previdna, na spodnjem tršem delu pa je smučala bolje.

Tekma s kar precej padci se je začela s prekinitvijo zaradi megle. "Bolj kot to me je zmotil sneg. Američanka Laurenne Ross je padla kot tretja po vrsti, a je sama naredila napako. Sneg je bil danes težava, bil je zelo agresiven in če si šel malo iz linije, je smučka res prijela. To se je videlo tudi pri padcih, kjer tekmovalke niso oddrsele, ampak jim je zarobilo smuči. Zato sem šla bolj na 'izi', vendar sem vseeno želela biti čim bolj hitra. Vonnova se vrača, to se je videlo že v Kanadi, ima raje malo mehkejše podlago, da nima tresljajev na kolena. Tako je bilo danes. Dobro je opravila in vse čestitke. Bo še zelo zanimivo," je napovedala Mazejeva.

Vonnova na pragu enega izmed težko dosegljivih rekordov

Vonnova je z novo zmago na svoji šele četrti tekmi po poškodbi in skoraj enoletni odsotnosti prišla na prag enega izmed težko dosegljivih rekordov. Sedaj namreč le še za eno zmago zaostaja za Avstrijko Annemarie Moser-Pröll, nekdanjo smučarsko zvezdnico, ki je osvojila 62 zmag v pokalu. Tretja je Švicarka Vreni Schneider (55 zmag). Tridesetletna Vonnova, štirikratna skupna zmagovalka pokala, lahko izenači rekord že v nedeljo, ko bo v Val d'Iseru na programu superveleslalom.

"Naredila bom vse, kar je v moji moči, da bom obdržala ta ritem. Trenutno imam zelo dobre občutke. Veliko večje samozaupanje imam, kot pred dvema letoma. Tako kot danes sem tudi v preteklosti zmagovala, četudi sem naredila napake. Negativne spomine na lansko nesrečo in ostalo, kar je s tem povezanega, sem že izbrisala. Toda ne tudi dobrih stvari iz prejšnjih nastopov v Val d'Iseru," je dejala Vonnova.

V svetovnem pokalu skupno še naprej prepričljivo vodi Tina Maze

V svetovnem pokalu skupno še naprej prepričljivo vodi Tina Maze, ki ima pred tokrat enajsto Avstrijko Anno Fenninger, tudi branilko velikega kristalnega globusa, 289 točk prednosti. Tretja je Vonnova z 284 točkami zaostanka, 30-letna Američanka pa je sedaj sama na čelu smukaške razvrstitve, Mazejeva, ki je bila pred tem skupaj z njo vodilna, pa je druga s 64 točkami zaostanka.

Preberite tudi: Tina Maze: Utrujena sem, a gredo stvari v pravo smer