Na zmagovalnem odru bosta Nymanu družbo delala Norvežan Kjetil Jansrud (+0,31) in Italijan Dominik Paris (+1,15).

Prvi dve stopnički zmagovalnega odra sta zasedla smukača, ki sta bila najhitrejša že na edinem treningu pred današnjo preizkušnjo. Jansrud, zmagovalec smukov v Lake Louisu in Beaver Creeku, in Nyman zasedata tudi prvi dve mesti v posebnem seštevku discipline, prepričljivo vodi Jansrud, ki je prevzel vodstvo tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugouvrščeni Avstrijec Marcel Hirscher, ki v smuku ne tekmuje, zaostaja 52 točk.

Nastopili so tudi štirje slovenski predstavniki, ki so bili tudi tokrat prepočasni za osvojitev kakšne točke. Slovenska moška ekipa za hitre discipline tako tudi po smuku v Val Gardeni ostaja pri rezultatski ničli in nadaljuje negativni niz brez osvojene točke v svetovnem pokalu.

Za zmagovalcem je od slovenske četverice še najmanj zaostal Rok Perko, ki je bil sicer zadnji Slovenec na startu, a njegov zaostanek 3,68 sekunde še vedno ni zadoščal za točke. Tekmo je končal na 34. mestu, štiri desetinke sekunde za trideseterico. Klemen Kosi je bil z zaostankom 4,44 sekunde 44., Andrej Šporn 46. (+ 4,68), Martin Čater pa 52. (+ 5,93).

V Val Gardeni bo v soboto na sporedu še superveleslalom, v nedeljo pa bo bližnja Alta Badia gostila veleslalom.