Teja, pričakovanja pred tekmo so bila velika. Ste razočarani?

To, kar sem dosegla, zares ni bilo tisto, kar sem pričakovala. Želela sem si višje, kot je 34. mesto. Se mi pa zdi, da me taki porazi ne podrejo, pač pa le krepijo. V življenju se lahko zgodi veliko hujših stvari, kot je 40. mesto na eni tekmi svetovnega pokala. Ni mi fino, vsaj glede na res lepo število mladih navijačev, ki so nas že v četrtek prišli spodbujat. Ne bom obupala in vrgla puške v koruzo. Šport je pač tak. Enkrat gre, drugič ne gre. Žal nam je vsem Slovenkam šlo bolj slabo. Tokratno tekmo bom skušala čim prej pozabiti.

Za najboljšo strelko v svetovnem pokalu ni ravno običajno, da bi na hišnem strelišču zgrešila dve tarči stoje. Kaj se je dogajalo?

Očitno sem se premalo zbrala. Z glavo nisem bila stoodstotno pri stvari. Mogoče je name slabo vplival prihod na višino. Mogoče je glede na dokaj velik odstotek zgrešenih strelov celotne konkurence na vse vplival tudi drugačen prihod na strelišče in nekatere se prilagodijo hitreje. Mogoče bi potrebovali namesto prihoda s spusta pred tem malce ravnine. Me pa domače prizorišče ni vrglo iz tira, da bi zgrešila zaradi tega.

Sezono ste začeli izjemno dobro s petim in sedmim mestom. Trend je malce padel že v Hochfilznu. Je slabši nastop tudi tu posledica padanja forme?

Glede na rezultate je šla raven res navzdol. Tekaško pa mislim, da je šla forma celo navzgor, vendar dokler ne vidim analitičnih rezultatov teka (26. čas, op. p.), bi težko sodila. Na progo sem šla na polno in s tem tudi tvegala, da morda ne vzdržim v istem ritmu do konca. Malce me je pobralo, a ni bilo hujšega. Če bi želela biti z dvema zgrešenima streloma bolj spredaj, bi morala leteti po zraku. Smučki sta bili odlično pripravljeni. S te plati nimam pripomb.

Čehinja Gabriela Soukalova je prišla na Pokljuko le z 18. mestom iz Hochfilzna in znova slavila.

Očitno je naredila dober preskok. Kdor zna, pač zna. V Hochfilznu sva se še udarili v zasledovanju in če se prav spomnim, je bila tik za mano. Ja, prav je, da je konkurenca tako izenačena in se moramo malo potruditi. Vesela sem Gabrieline zmage.

Stopničke na Pokljuki so se odmaknile še za najmanj eno tekmo več.

Nad stopničkami še nisem obupala. Tudi v nedeljo bom šla s to mislijo na tekmo. Za sobotno zasledovanje pa mislim, da sem že preveč zaostala. Sem pa prepričana, da se bo s popolnim streljanjem dalo prehitevati in poskušala bom zadeti čim več. Tekma se bo dobivala na strelišču.

To je bila za vas štiriindvajseta tekma na Pokljuki.

O, tega pa nisem vedela. Upam, da ne bom potrebovala še 25 tekem, da bom enkrat na stopničkah.