Bryant je Jordana prehitel v noči na ponedeljek, ko je na svoji 1270. tekmi presegel Jordanovih 32.292 točk (Jordan jih je odigral 1072, op. p.). Ko je prišlo do menjave na 3. mestu liste strelcev vseh časov, so se spet vsaj za nekaj dni v košarkarskih krogih sprožile debate o tem, kdo je najboljši, oziroma če se Bryant lahko primerja z nekdanjim asom moštva Chicago Bulls.

Čeprav ne gre dvomiti v dosežke Bryanta, ki ima za seboj izjemno kariero, večina še naprej meni, da je Jordan na košarkarskem prestolu nedotakljiv. Resda je na listi strelcev padel na četrto mesto, a ima v primerjavi z Bryantom precej več naslovov najboljšega strelca sezone v ligi (10:2), več naslovov NBA prvaka (6:5), več nagrad za MVP igralca sezone (5:1) in tudi več nagrad za najkoristnejšega igralca finala (6:2). Če temu dodamo, da je Jordan odigral le 15 sezon, Bryant pa igra svojo 19. in je nastopil že na 200 tekmah več, je razlika očitna. Da se igralcev ne da enačiti, meni tudi Reggie Miller.

»Jordan je na svoj najslabši dan še vedno 10-krat boljši od Kobeja Bryanta, ko ima ta najboljši dan. Ko to govorim, nikakor ne želim zmanjševati veličine dosežkov Bryanta, kajti tudi on mi je znal na parketu povzročati številne preglavice, toda če moram izbirati, bi vsak dan brez pomislekov izbral Jordana,« pravi Miller.

Nekdanji ostrostrelec Indiane je nato namenil še nekaj pohvalnih besed Bryantu: »Kobejea kariera je nekaj posebnega. Ne zanima me, ko nekateri govorijo, da je za svoje dosežke potreboval 18 sezon, Jordan pa le 15, kajti to ni važno. Precej pomembneje je, koliko trdega dela stoji za vsem skupaj, koliko košev in pretečenih kilometrov. Čestitam Kobeju, da je prehitel svojega idola in človeka s šestimi prstani. Zame sta onadva najboljša v zgodovini.«

Miller je vselej veljal za enega tistih košarkarjev, ki na parketu in izven njega niso nikoli skoparili z besedami in so tudi na ta način motili koncentracijo nasprotnikov in nič drugače ni bilo niti, ko se je soočal z Jordanom in Bryantom. Prvemu je nasproti stal 49-krat, mlajšemu Kobeju pa 15-krat. Z obema se je poleg besednih obračunov znašel tudi v obračunavanju s pestmi.