To sta bila tudi edina slovenska predstavnika v odločilnih bojih, preostali se v težkih pogojih in na mehki progi niso znašli. Jernej Demšar, ki je bil pred leti tu že četrti, kar je njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu, je bil 26., Jure Hafner 37., Rok Flander 40., Tim Mastnak 44., v izločilne boje pa se ni uvrstila niti Gloria Kotnik, zasedla je 31. mesto.

Košir pred tekmo ni imel pravih občutkov, predvsem zaradi pomanjkanja treninga na umetnem snegu. Toda že v kvalifikacijah je dokazal, da forma ni prav nič slabša, kot jo je imel v lanski sezoni. Dosegel je tretji čas kvalifikacij (Za J.J. Andersonom in Andreasom Prommeggerjem), ki so po novem še bolj pomembne, saj bodo odslej tekmovalci vozili le eno vožnjo, v kateri bo boljši iz kvalifikacij v nadaljevanju tekme lahko izbiral progo.

Marguč v kvalifikacijah ni bil tako dober, kot je sam rekel, imel je veliko težav z vidljivosti, snežna podlaga pa še zdaleč ni bila taka kot tista, na kateri je treniral. A s 15. časom se mu je vendarle izšlo, tako da je dobil priložnost, da popravi vtis.

In ga tudi je. Najprej je premagal lanskega zmagovalca svetovnega pokala Prommeggerja, nato Američana Justina Reiterja, v polfinale pa je gledalcem ponudil slovenski obračun, saj je uspešno nastopal tudi Košir, ki je najprej premagal Rusa Andreja Soboljeva, nato pa še dvakratnega olimpijskega prvaka in velikega prijatelja ter rivala naturaliziranega Rusa Vica Wilda.

Slovenski obračun je gladko pripadel Koširju, ki pa je v finalu moral priznati premoč domačinu Rolandu Fischnallerju, Marguč pa je izgubil mali finale proti kanadskemu veteranu Andersonu.

"Lahko sem zadovoljen, grenak priokus pa vseeno vstaja. Teh četrtih mest imam že dovolj, želel bi si na stopničke. S strmino danes nisem imel težav, z ravninskimi deli pa nisem najbolj zadovoljen, posebno to velja za kvalifikacije. Vseeno pa lahko rečem, da mi je uspel dober začetek sezone, prav zanimivo pa je, da sva z Žanom dosegla isti rezultat kot lani. To je dober obet za nadaljevanje, prav tako pa je zanimivo, da večjih sprememb na vrhu, ki sem jih pričakoval, ni. Zame je presenečenje le nastop veterana Andersona, ki me je prepričal, da mene čakajo še trojne olimpijske igre in ne dvoje, kot sem mislil. Zdaj se že peljem na trening slaloma, upam, da bodo organizatorji četrtkove slalomske tekme v avstrijskem Montafonu progo vsaj solili, tukaj je namreč niso. Pogoji so bili težki, a enaki za vse," je dejal Marguč.