»Zdaj po tekmi sem razočarana in kar malce jezna, saj nisem pokazala vsega, kar bi lahko,« je čustva po drsalnem sprintu v švicarskem Davosu razkrivala Katja Višnar, potem ko je ostala v polfinalu in se z enajstim mestom ni približala drugemu mestu iz Ruke in petemu iz Lillehammerja. Vseeno ostaja četrta sprinterka sezone ukleščena med pet Norvežank. Za nameček sta tudi Alenka Čebašek (17. mesto) in Vesna Fabjan (21.) znova izpadli v četrtfinalu in ob Niki Razinger (38.), ki je bila prekratka v kvalifikacijah, udarnega vala vražjih Slovenk ni bilo čutiti, čeprav so bile ob nepremagljivih Norvežankah, Švedinjah in Nemkah z največ predstavnicami med najboljšo dvajseterico.

Blejka, pospremljena z domačimi navijači, bi morala na sicer razmeroma kratki progi, kjer je odločal start in prvine smučanja skozi zavoje, v polfinalu streti trde orehe. Prehiteti bi morala vodilno Marit Bjoergen, za hrbtom katere se je že prebila v polfinale, ali pa olimpijsko zmagovalko Maiken Caspersen Falla. »Slabše sem startala in potem sem še v skupini pustila, da so me zaprle. Iz začelja pa nisem našla načina prehitevanja. Te napake prav gotovo naslednji teden ne bom ponovila. To bo motivacija za trening tu v Davosu v tem tednu,« je motivirana Višnarjeva za še enem sprint ob koncu tedna. FIS je zaradi pomanjkanja tekme v francoskem La Clusazu sklenil, da karavana ostane v mondenem mestu.

Vesna Fabjan, ki ji je bila proga kot nalašč, je bila na pragu uvrstitve v polfinale kot srečna poraženka, saj je njeno skupino k dobremu času vlekla kasnejša zmagovalka Ingvild Flugstad Oestberg. Po nastopu je Besničanki šlo kar na jok med razmišljanjem o odhodu domov: »Z glavo skozi zid ne gre. Dobro je, da sem tako blizu že v stanju, v kakršnem sem, in verjamem, da jim bom kos, ko se stanje izboljša. Verjetno sem preveč trdo trenirala na višini v oktobru.« Vsestranska Alenka Čebašek se je po sobotnem 43. mestu na 10 kilometrov klasično (44. Lea Einfalt) vrnila v sprintu. Predvsem na dolgem spustu in v ravnini zadnjih dveh kilometrov je zaradi smuči izgubila več kot 20 sekund (enako Poljakinja Kowalczyk) in s tem neprekinjen niz uvrstitev med trideseterico. »To je dobro, a zmorem več. Nekako se ne znajdem dovolj dobro v teku v skupini, čeprav čutim, da sem dovolj močna za napredovanje. Na taktiki teka bom morala še delati.« mm