Fak je bil do zadnjega streljanja celo v boju za zmago, nato pa moral v svoj edini kazenski krog. V boju za tretje mesto se je na zadnjem vzponu pred ciljem otresel Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja, zmagovalca sprinta, in Rusa Antona Šipulina, ki so do takrat tekli v skupini, ki se je borila za najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Do točk je prišel tudi drugi slovenski biatlonec Klemen Bauer, ki je osvojil 36. mesto.

Fak je vse do cilja delo opravil 100-odstotno. Po prvem streljanju je ostal v skupini, ki je sledila Boeju. Enako je bilo po drugem streljanju, ko je Fak v zasledovanje popeljal skupino, v kateri so bili še Fourcade, Schempp in Norvežan Emil Hegle Svendsen.

Ko je Boe na tretjem streljanju zgrešil, je Fak celo prevzel vodstvo, Francoz in Nemec pa sta ostala z njim v skupini. Žal je Fak na zadnjem streljanju zgrešil en strel in namesto za zmago se je v končnici 12,5 km dolge dirke boril za stopničke. "Po zgrešenem strelu nisem kaj dosti razmišljal, samo nadaljeval sem, kot sem moral. Zgodilo se je, ampak iz tega moraš narediti najbolje," je o napaki in zaključku dirke razmišljal Fak. O zadnjem vzponu, kjer si je priboril stopničke, pa je dodal: "Pravzaprav sem bil tam zelo utrujen, tako da se moram zahvaliti mami in očetu za tako dobre gene."

Glavni trener Uroš Velepec pa je o razburljivi preizkušnji dejal: "Mi smo seveda uživali v takšni tekmi. Lepo je, da imaš tekmovalca ves čas med prvimi. Bilo je seveda tudi stresno, saj so fantje v špici perfektni strelci in tekači in med takimi ne smeš delati napak. Upam sem, da bo Jakov med tistimi, ki bodo zadevali in se ne bodo ustrašili. Vse je naredil tako, kot je treba, izvlekel je maksimum, saj strelsko prej ni bil tako zanesljiv. Na koncu je bilo infarktno, a veseli smo, da mu je v zadnjem krogu uspelo prehiteti Norvežana in Rusa."

V skupnem seštevku je Fak tretji s 196 točkami za Fourcadom (216) in Svendsnom (203).

Naslednje tekme svetovnega pokala bo seveda gostila Pokljuka. V četrtek je na sporedu ženski sprint, v petek moški, v soboto bomo videli obe zasledovalni preizkušnji, v nedeljo pa prvič v sezoni tudi skupinska starta.