Matic Skube je odstopil na prvi progi, v finale pa se ni uvrstil drugi slovenski predstavnik Miha Kürner, ki je končal na 51. mestu.

Neureuther je vodil po prvi vožnji, drugi je bil Hirscher (+0,25), tretji Američan Ted Ligety (+0,44), četrti Mario Matt, avstrijski slalomski olimpijski zmagovalec, ki pa je imel že več kot pol sekunde zaostanka (0,52). Prvega nastopa med drugimi nista končala Norvežan Henrik Kristoffersen in Hrvat Ivica Kostelić.

Šved Calle Lindh, ki se je z 29. mestom komajda zagotovil drugi nastop, je z najboljšim časom finala vodil vse do nastopa rojaka Mattiasa Hargina in bil na koncu šesti. Oba je prehitel še tretji Šved Axel Bäck, šesti po prvi vožnji. Pred nastopom najboljše peterice s prve proge so bili na čelu tako trije domačini.

Najprej je ponovno presenetil Horošilov, ki je po odstopih Matta in Ligetyja dokončno osvojil prve stopničke ruskih alpskih smučarjev po 28. marcu leta 1981, ko je v švicarskem Laaxu zmagal Aleksander Žirov, tedaj še v dresu nekdanje Sovjetske zveze.

Neureuther je bil neuspešen v lovu na svojo deseto zmago v pokalu, zato pa je šestindvajseto osvojil 25-letni Hirscher in v skupnem seštevku prehitel Norvežana Kjetila Jansruda. Švedski uspeh s štirimi uvrstitvami med deseterico je dopolnil Jens Byggmark (8.).

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je že pred finalom potrdila tekmi za svetovni pokal v Val Gardeni na Južnem Tirolskem, ki bosta v petek (superveleslalom) in soboto (smuk). V nedeljo bo v Alta Badii veleslalom, v ponedeljek, 22. decembra, pa v Madonni di Campiglio še slalom.