Iz družbe Vinmar, ki je v stečajnem postopku najelo premoženje Vinaga, so danes sporočili, da bodo sodelovali kot sponzor programa veselega decembra v Mariboru. »S to odločitvijo želimo mestu Maribor, predvsem pa meščankam in meščanom omogočiti neokrnjeno praznovanje letošnjih praznikov, hkrati pa poudariti, da Vinag še naprej ostaja družbeno odgovorno podjetje, trdno povezano z Mariborom,« so navedli.

Program Vilinskega mesta brez odpovedi

Sponzorski vložek Vinaga bo omogočil, da bo že danes na Trgu Leona Štuklja koncert skupine Kingston. »Upamo, da se bodo na podoben način odzvali tudi drugi potencialni sponzorji iz gospodarstva ter na ta način pokazali svojo družbeno odgovornost in povezanost z Mariborom in ljudmi, ki tu živijo,« so še pojasnili v Vinmarju.

Do te odločitve prihaja potem, ko so zaradi kritičnega finančnega stanja občine z Zavoda za turizem Maribor - Pohorje v četrtek sporočili, da ne bo koncertov na Trgu Leona Štuklja, ki so bili v okviru Čarobnega decembra predvideni od 11. do 20. decembra.

Ostale praznične aktivnosti naj bi tekle kot napovedano, kar poudarjajo tudi v Narodnem domu Maribor. »Program Vilinskega mesta bo potekal, kot smo ga najavili, torej brez odpovedi,« so zatrdili.

Določanje prioritet pri namenski porabi sredstev

Sprememba financiranja prazničnega programa je posledica »določanja prioritet pri namenski porabi sredstev«, do katere prihaja potem, ko sta mariborski župan Andrej Fištravec in novi direktor mestne uprave Damjan Lah v petek zaradi po njunih besedah izpraznjene občinske blagajne napovedala drastične reze na vseh področjih.

Zaradi odpovedi koncertov so gostinci in drugi ponudniki, ki so že postavili svoje stojnice na Trgu Leona Štuklja, omenjali možnost odškodninske tožbe zoper občino.