Ko je zadnjič tekmovala v Areju, ni bila uspešna. Ob koncu minule sezone se je na Švedskem podala v boj za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, a se načrt ni izšel in je možnosti za ubranitev prvega mesta izgubila. To pa ne pomeni, da na progi, ki ne spada med težje v svetovnem pokalu, še ni bila uspešna. Leta 2009 je tam, na primer, dobila veleslalomsko preizkušnjo, večkrat se je uvrstila tudi na zmagovalni oder. V Are je pripotovala kot vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ima 380 točk, druga je branilka velikega kristalnega globusa Ana Fenninger (263 točk), tretja pa Kathrin Zettel (250).

Tudi moški se bodo danes v Areju pomerili v veleslalomu (prva proga ob 16. uri, druga tri ure kasneje). Izmed Slovencev bosta na startu Žan Kranjec in Mišel Žerak, ki sta pred petimi dnevi v Beaver Creeku ostala brez točk. Znova se obeta zanimiva tekma in najbrž velik boj med Američanom Tedom Ligetyjem, ki je četrtič zapored dobil tekmo v Beaver Creeku, Francozom Alexisom Pinturaultom in Avstrijcem Marcelom Hirscherjem.

Na jutrišnjem slalomu (prva proga ob 9.30, druga ob 12.30) bodo od Slovenk na startu Tina Maze, Katarina Lavtar in prvič v sezoni še Ana Bucik. V nedeljo bo na Švedskem še moški slalom (prva proga ob 10.30, druga ob 13.30), na katerem bosta slovenski dres nosila Miha Kürner in Matic Skube. šr