Mariborčane je sinoči ogrel še zadnji nogometni spektakel v tem letu. Štajerski nogometni ponos je v minulih mesecih privržencem vijoličaste barve pripravil obilo veselja. Čeprav mu včeraj ni uspel nov podvig, sta bila poletje in jesen za najboljši slovenski klub najuspešnejša v tem tisočletju, navijači pa nimajo prav veliko razlogov za razočaranje. Prav vsem uspehom v tej sezoni je bil verjetno namenjen prizor, ki ga na nogometnih tekmah skorajda ni mogoče videti, a navijači Maribora so polni idej in so poskrbeli za novost. Medtem ko so nogometaši že igrali, so po približno desetih minutah na ploščadi pred južno stranjo stadiona sprožili ognjemet. Popestritev je bila zabavna in za nogometaše nemoteča, medtem ko tega ne bi mogli trditi za bakli, ki sta ob koncu prvega polčasa prileteli na igrišče.

Tudi včeraj se mariborski nogometaši niso izneverili pričakovanjem, čeprav na igrišču ognjemeta v obliki številnih golov ni bilo. Čeprav so znova igrali proti uglednejšemu in bogatejšemu tekmecu, v večjem delu tekme niso bili v bistveno podrejenem položaju. Čeprav so gostje napadali nekoliko več, so se vijoličasti v prvem polčasu dobro držali. Imeli so tudi nekaj priložnosti, večkrat pa jim je zmanjkala le še ena podaja, da bi prišli do še kakšne. Vseeno so imeli eno zelo veliko. Po podaji s kota je streljal najprej Arghus z glavo, nato še Tavares z nogo, nogometaši Schalkeja pa so žogo odbili z golove črte. Medtem ko je vodstvo Maribora preprečila Schalkejeva obramba, je bil na drugi strani z dvema priložnostma aktiven Švicar Tranquillo Barnetta (oktobra je v Mariboru izgubil v dresu švicarske reprezentance), Klas-Jan Huntellar pa se ni izkazal, ko bi šel lahko sam proti golu, a je raje neučinkovito streljal z dvajsetih metrov. V prvem polčasu se je zdelo, da ekipi še nista povsem stopili na plin, več napadov je bilo pričakovati v drugem delu, predvsem s strani Schalkeja, kajti tekma med Chelseajem in Sportingom se je razpletala po njegovem okusu, zato bi mu za napredovanje v osmino finala zadostovala kakršna koli zmaga. Enako je veljalo za Maribor, le da so se Štajerci borili za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje evropske lige.

Slutnje so se uresničile, kajti Schalke je v drugem polčasu vse sile usmeril v napad. Sprva so bili neučinkoviti pa tudi preveč so komplicirali. Znova priložnosti ni izkoristil Huntelaar. Po Nizozemčevem strelu se je žoga odbila od vratnice in se kotalila po golovi črti. Schalkeju je šlo vse bolje, potem ko je v 56. minuti na igrišče prišel Max Meyer. Vnesel je nekaj živahnosti v igro, potem je dosegel še gol. Z nespretnim izbijanjem žoge mu je pomagal Jasmin Handanović. Mariborskemu vratarju napake ne bo težko oprostiti, kajti v tej sezoni se je izkazal s številnimi obrambami, nekajkrat je ekipo rešil pred porazom. Čeprav so navijači vzklikali, da ni predaje, je bilo hitro jasno, da Maribor nima dovolj moči in znanja za preobrat. Nevaren za tekmečev gol je bil le v zadnjih minutah. Schalke je vodstvo obdržal in se uvrstil v osmino finala lige prvakov.