Iščete božično darilo? V Termah Čatež vam ponujajo »zdravje« s plavanjem, ki je – dokazano – najboljša rekreacija za vse telo. Blagodejna, zdravilna termalna voda in nepozabni trenutki na unikatnih toboganih, valovih, na gusarski ladji in celo ob čisto pravem deskanju!

V predbožični akciji ob nakupu (najmanj) 10 vstopnic je cena vstopnice za celodnevno kopanje v letu 2015 v zimski ali poletni Termalni rivieri le 9,10 evra. S tem pa še ni konec decembrskih idej: za vse decembrske slavljence je v prazničnem mesecu vstop v Termalno riviero brezplačen. To velja za otroke do vključno 14. leta, rojene decembra, ob spremstvu odrasle osebe, ki plača redno ceno vstopnice.

Sicer pa se lahko od tega tedna dalje pa predvidoma do konca šolskih počitnic prihodnje leto zabavate na ponovnem odprtju drsališča. Drsali boste lahko na šeststo kvadratnih metrih nadkritega drsališča. Zraven je seveda okrepčevalnica Slaščičarna Urška.

Domišljavi snežak

Zadnji ponedeljek v letošnjem letu so vsi otroci iz Rogatca in Rogaške Slatine vabljeni v rogaško knjižnico oziroma v njeno dvorano. Tam si bodo lahko ogledali lutkovno igrico Domišljavi snežak, po predstavi pa jih bo čakalo še veliko presenečenje.

Novoletni koncert zborovske glasbe

V Kulturnem dom Izola bo to soboto ob 19. uri novoletni koncert zborovske glasbe. Nastopili bodo Moški pevski zbor Izola, Mešani pevski zbor Halietum Izola in Ženski pevski zbor Korte.

Koncert Glenn Miller Orchestra

V tržaškem gledališču Rossetti bo v torek, 16. decembra, nastopal najbolj znan jazz-swing orkester na svetu. Leta 1937 ga je ustanovil dirigent, pozavnist in izjemni komponist Glenn Miller, ki ga imamo za očeta jazza in swinga. Koncert bo v okviru italijanske božične turneje Swinging Christmas. Na sporedu bodo poleg nepozabnih melodij iz štiridesetih let prejšnjega stoletja tudi priredbe najpopularnejših božičnih melodij.

Različne plati življenja v starem Rimu

Vas zanima, kakšne so bile priljubljene svetilke starih Rimljanov? Pridružite se v soboto v Prirodoslovnem muzeju v Ljubljani delavnici izdelovanja oljenk – keramičnih svetilk, ki so svetile na olivno olje, in izvedeli boste marsikatero zanimivost. Oljenke boste izdelovali na način, kot so to počeli stari Rimljani, svoj izdelek pa boste lahko odnesli s seboj in takoj preizkusili delovanje oljenke. Antične lučke bodo tudi lepa popestritev prazničnega okrasja. Delavnica je primerna za otroke od 5. leta starosti. Trajanje 90 minut. Cena 6 evrov.

Decembrski Jazz koncert z Big Band RTV SLO

V soboto, 13. decembra, bo v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons potekal jazz koncert. To bo večer instrumentalno-orkestralnega jazza s solisti in Big Bandom RTV Slovenije v glavni vlogi, na sporedu pa bo železni repertoar originalnih skladb Glenna Millerja, Counta Basieja, Duka Ellingtona, Thada Jonesa, Jožeta Privška in drugih. Dirigent in solist bo Tadej Tomšič.