Klemen Kosi je bil 37. (+2,32), Andrej Šporn 51. (+3,70), Rok Perko je po napaki odstopil, Martin Čater, četrti Slovenec, pa je padel in prav tako odstopil.

"Nisem napravil napak. Ta trenutek se vse skupaj razpleta izvrstno," je kratko takoj po tekmi dejal Jansrud. Slavil je že na smuku in superveleslalomu konec prejšnjega tedna v kanadskem Lake Louisu, ko je in v dveh dnevih dvakrat stopil na najvišjo zmagovalno stopničko. Na ameriškem prizorišču je proslavil svojo šesto zmago v pokalu. Na povsem drugačni progi, kot je bila pred tednom dni v Kanadi, kjer je bilo tudi zelo mrzlo, je tekmovalce v oblačnem vremenu občasno motila slaba vidljivost.

Proga Ptic roparic Slovencem ni prinesla sreče in velikega preobrata po mestih na začelju na prejšnjem prizorišču. Kosi je trideseterico zgrešil za četrt sekunde. Član smučarskega kluba Branik Maribor je leta 2011 je v Crans Montani dosegel četrto mesto na mladinskem SP v slalomu, vendar se je pozneje preusmeril v hitre discipline.

Polovica ekipe ni prišla do cilja. Tokrat jo je po padcu, ko si je pred tem povozil smuči, dobro odnesel Čater, ki se je zapletel v mrežo, vendar se je sam rešil in nato odsmučal proti dnu smučišča.

V soboto bo v Beaver Creeku ob 19. uri na programu superveleslalom. Pred to tekmo v smukaški razvrstitvi po dveh tekmah vodi Jansrud (200 točk), ki je prepričljivo prvi tudi skupno (316) pred avstrijskim specialistom za tehnične discipline Marcelom Hirscherjem (180), ki brani veliki kristalni globus.