Slovenski prvaki, ki so v dvorani Tabor nazadnje zmagali 10. novembra 2012 (v rednem delu minule sezone so sicer slavili v Mariboru s 24:20, a v bližnji dvorani Lukna, ker je bil Tabor zaseden, v končnici za prvaka pa nato remizirali z 22:22, potem ko je za domače izenačujoči zadetek v zadnjih sekundah dosegel Miha Zarabec, zdajšnji član CPL), so včeraj hitro zapravili začetno vodstvo 3:1. Gostitelji so nato povedli 8:6, vendar so pivovarji naredili delni izid 4:0 in po slabih dvajsetih minutah vodili 10:8, do takrat pa je kar šest golov zanje dosegel hrvaški reprezentant Ivan Slišković.

Ekipa trenerja Borisa Deniča, ki je Mariborčane prevzel pred slabim mesecem, je v nadaljevanju izničila dvakratni zaostanek treh zadetkov in ekipi sta odšli na odmor z remijem (17:17). Na začetku drugega polčasa so sledila še tri izenačenja, po desetem in sočasno zadnjem (20:20 v 37. minuti) pa je na sceno stopil levoroki celjski reprezentant David Miklavčič. »Miki« je vseh svojih sedem golov dosegel v pičlih dvajsetih minutah (med 38. in 58. minuto) in je bil najzaslužnejši, da so Celjani šest minut pred koncem prvič povedli s plus štiri (32:28).

Na nasprotni strani je tudi Žiga Mlakar, ki je pred sezono prišel v štajersko prestolnico iz Celja, vseh svojih šest zadetkov zabil v drugem delu. Kanček upanja za Mariborčane je posijal v končnici, ko so zaostanek prepolovili (30:32, 31:33), a od morebitnega preobrata ni bilo nič. Celjani so dosegli že trinajsto zaporedno zmago v ligi in postali tudi jesenski prvaki, Mariborčani (do derbija enajst zmag in en poraz) pa prekinili niz desetih zaporednih zmag, potem ko so pred včerajšnjim porazom nazadnje izgubili proti Gorenju v Velenju (31:33) v drugem krogu 13. septembra letos.

»V igri je bilo nekaj malenkosti, ki so jeziček na tehtnici prevesile na stran Celjanov, ki so zasluženo zmagali. V primerjavi s prejšnjimi štirimi tekmami, odkar sem trener, je viden določen premik in napredek v igri. A žal je to trenutno še vedno premalo za uspeh proti prvakom, proti katerim je treba za uspeh biti enakovreden v vseh elementih in fazah igre,« je ocenil trener Boris Denič. Po svoji prvi tekmi proti nekdanjemu klubu je Žiga Mlakar dodal: »Celjanom smo se enakovredno upirali 50 minut, na koncu pa nam je zmanjkalo nekaj uigranosti. Toda če bomo še naprej trdo delali in se še bolj uigrali, verjamem, da se bodo že naslednje tekme drugače končale.«