Zasedba Manouche bo v petek predstavila novi album in poznane uspešnice »Kje si lubi?«, »Bi šla naprej«, »Resnična romansa« ter mnoge druge. Skupina bo obiskovalce popeljala v zvok 20. in 30. let prejšnjega stoletja, a v sodobni preobleki.

Fantje in dekle iz zasedbe so se oktobra potepali po francoski Bretaniji, kjer so na osemdnevni turneji pod okriljem mednarodnega festivala Le Grand Soufflet opravili pet več kot uspešnih nastopov v Rennesu, Saint Domineucu, Bréal-sous-Montfortu, Chateaubourgu in Montoursu. Manouche so bili osrednja zvezda večera 'Electro Swing Party', na vseh koncertih pa so, sodeč po izjemnih odzivih, pustili resnično velik vtis in kar nekaj albumov, za katere so Francozi stali kar v vrsti.

Manouche sta pred tremi leti ustanovila Robert Pikl in Marco Grabber, bend pa dopolnjujejo še Petra Trobec (vokal, harmonika), Krešimir Tomec (bas, synth) in Luka Ipavec (trobenta, spremljevalni vokal). Že prva pesem »Kje si lubi?« je naletela na zelo dober odziv, bila pa je tudi na tretjem mestu lestvice Domačica, ki povzema izbor 20 najboljših skladb na Balkanu v sklopu MTV Adria.