Direktorica za komunikacije kongresnika Stevena Fincherja se je za svoje izjave opravičila, vendar je bilo že prepozno, saj si tega na svojem položaju ne bi smela privoščiti. Kritizirali so jo tako liberalci kot konservativci, saj so mladoletni otroci politikov v ZDA prepovedano območje.

Lautenova je kritizirala oblačila in drži Sashe in Malie Obama minuli teden, ko je predsednik tradicionalno pomilostil purana pred zahvalnim dnevom. Oblečeni sta bili, kot se pač oblačijo najstnice, poleg tega pa nista bili navdušeni nad puranjim cirkusom.

"Draga Sasha in Malia. Razumem, da sta v teh nemogočih najstniških letih, vendar pa sta del prve družine in skušajta pokazati malce dostojanstva. Malce se potrudita. Vsaj delajta se, da vama to, da sta v Beli hiši, nekaj pomeni. Oblecita se, kot da zaslužita spoštovanje, ne pa prostor za barom," je med drugim napisala Lautenova.

Potem, ko je objavila zapis, se je v njej očitno nekaj premaknilo in je kasneje napisala celo opravičilo. Pojasnila je, da je molila, govorila s starši in še enkrat prebrala, kar je napisala ter uvidela, da je prehitro sodila mladima damama na način, na katerega sama kot najstnica ne bi nikoli želela, da bi kdo sodil o njej.