V striparnici so na voljo vsa v slovenščino prevedena stripovska dela, zastopani so vsi slovenski avtorji stripa, a to predstavlja le četrtino ponudbe. Druge tri četrtine sestavljajo stripi tujih avtorjev - francoskih, ameriških, japonskih in drugih. Edino merilo pri izboru je kakovost, je poudaril Lunaček.

Striparnica tako ne podpira le določenih tipov stripa, ampak so odprti za vse. Ponujajo vse, od žanrskih stripov, kot so vesterni, kriminalke in super herojski stripi, do art eksperimentalnih, avtobiografskih stripov in grafičnih romanov.

S projektom so želeli ponuditi prostor za druženje striparjev, omogočeno pa je tudi brskanje po stripih, ki se razlikuje od ciljnega internetnega iskanja teh del. Lunaček se rad spominja knjigarne Kazina, ki je, kot je dejal, odigrala pomembno vlogo pri njegovem razvoju risanja stripov.

Trgovina s stripi v središču mesta se od striparnice Buch v Murglah razlikuje po tem, da je namenjena mlajšemu bralstvu in širši javnosti. Trgovina v Murglah ima večjo ponudbo hrvaških stripov in del, ki so zanimiva starejšim generacijam, ta v središču mesta pa ponuja veliko več gradiva v angleščini, kar je bližje mlajšim ljubiteljem stripa. Obenem si želijo nagovoriti in izobraziti tudi širšo javnost, ki še ne pozna stripa, da bi ta lahko postal del njihove kulturne konzumacije, kot sta denimo obisk gledališča in branje knjig, je dejal Lunaček.

V striparnici bodo organizirali tudi številne dogodke, med zadnjimi je Lunaček omenil obisk francoskega avtorja korejskih korenin Junga, ki je predstavil strip Medena koža, med načrti pa je omenil predstavitve novih izdaj knjig, predavanja in odprtja stripovskih razstav.

Trenutno je striparnica odprta vsak delovni dan med 13. in 19. uro ter konec tedna med 10. in 16. uro.