Velenjčani so že s prve tekme v Rusiji prinesli prednost treh zadetkov, tam so slavili s 37:34, kar jim je že pred povratno tekmo dajalo lepe možnosti za preboj v skupinski del. CIlj so nato danes uresničili na prepričljiv način, saj so v Rdeči dvorani še bolj nadigrali ruskega nasprotnika.

Velenjski rokometaši so bili tokrat gospodarji na igrišču vse od prve minute, saj so že po desetih minutah vodili s 7:1, kar je verjetno že velo vso voljo in motivacijo gostov, da bi še lahko obrnili skupni izid v svojo korist. Do odmora so domači prednost povišali še za zadetek (19:12).

Tudi v drugi polovici tekme Velenjčani niso popuščali, bili so absolutni gospodarji domačega terena. Deset minut pred koncem neenakovrednega dvoboja so si priigrali tudi najvišjo prednost na tekmi, ko so povedli s 37:21, v zaključku pa so si ob padcu zbranosti vendarle privoščili nekaj slabših minut, medvedi ap so zaostanek uspeli znižati na 10 zadetkov. Končni rezultat je bil 39:29, prva strelca velenjske ekipe pa sta bila Marko Dujmovič z osmimi in Staš Skube s šestimi goli.

Svoje tekmece v skupinskem delu tekmovanja bodo Velenjčani dobili na žrebu, ki bo na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju v četrtek, 4. decembra.