"Iz grmovja" v avto skočil ugrabitelj in odpeljal

Kot je poročala avstralska televizija ABC, je do incidenta prišlo pred mrliško vežico na pokopališču zahodno od Sydneyja. Pogrebniki so se ravno pripravljali, da bi iz mrliškega vozila naložili krsto s pokojnikom, ko je "iz grmovja" v avto skočil ugrabitelj in odpeljal. Z rajnkim še vedno v vozilu.

Šokirani pogrebniki in svojci sprva niso niti dojeli, kaj se dogaja, nato pa so se pognali za ugrabiteljem. Brat pokojnika je nato z lastnim vozilom sledil in preganjal ugrabitelja in ga prisilil, da je zapeljal v slepo ulico, iz katere ni bilo izhoda.

Pobegnil iz doma za ostarele

Z ženo sta nato pohitela do ugrabitelja in njuno prvo vprašanje je bilo, "kaj za vraga se gre". On pa jima je odgovoril, da je moral nujno v bolnišnico, je za ABC povedala svakinja pokojnika.

Policija ga je prijela, kasneje pa se je izkazalo, da je pobegnil iz bližnjega doma za ostarele, kjer je zaradi hude demence. Policija ga je vrnila v ustanovo, postopka pa ne bo sprožila, so napovedali na ABC.

Pogreb se je nato odvil normalno naprej. Kot so povedali pokojnikovi svojci, pa rajnki zagotovo ne bi preveč zameril temu zapletu in bi zagotovo videl tudi zabavno plat njegove "zadnje poti", povzema nemška tiskovna agencija dpa.