Na zadnji letošnji dirki v sezoni, ki se je v nedeljo končala v Abu Dabiju, so prvič doslej podeljevali dvojne točke. Zmagovalec Lewis Hamilton, ki si je tudi zagotovil naslov prvaka za sezono 2014, je tako dobil 50 točk namesto 25, drugi Felipe Massa pa 34 namesto 17.

A poskus očitno ni prinesel želenih učinkov. Kot poroča Auto, Motor und Sport, so vodilni v tekmovanju na čelu z vodjo formule 1 Berniejem Ecclestonom ugotovili, da odločitev - tako dirkači kot navijači so jo sicer precej kritizirali - ni bistveno prispevala k bolj napetemu tekmovanju. Prav na to je računal Ecclestone, saj je menil, da bo odločitev o prvaku bolj razburljiva ob možnosti večjega točkovnega dobitka na zadnji dirki.

Po poročanju časnika pa to ne bo edina sprememba pravil za sezono 2015. Črtali naj bi namreč tudi letos preizkušeno novost, ko so po prekinitvi dirke z varnostnim avtomobilom želeli uvesti običajen start z mest na ciljni ravnini namesto letečega, kot je bilo doslej. Kot kaže, so zamisel o stoječem startu opustili, ker je v moštva vnašala zmedo in živčnost, dirkalnikom pa dodatne materialne obremenitve.