"Sestanek (s predsednikom zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubom Jasničem, op. a.) je minil zelo hitro, trajal je natančno 24 minut. Dogovorili smo se, da bodo pogodbe ostale take kot lani. Sploh ni bilo govora o novih pogodbah, ni bilo govora o tem, da kdo ne bi šel na tekmo. Do nas niti ni prišlo, da kdo ne bi smel iti na tekmo. To so bile samo stvari, ki so se pisale po medijih. Sicer pa številke ostajajo enake kot lani, mi smo zadovoljni in jutri potujemo v Kuusamo," je dobre volje in pomirjen pojasnil Jernej Damjan, tisti med skakalci, ki so ga kolegi izbrali za vodjo pri pogovorih z zvezo.

Skakalcem so sicer sprva ponudili drugačne pogodbe, ki pa jim niso zagotavljale bonusov za dobre dosežke. Slovenski reprezentanti se s tem niso strinjali in zahtevali so vsaj takšne pogodbe kot lani.

V Kuusamo, kjer se bodo skakalci merili na petkovi in sobotni tekmi, bodo Slovenijo zastopali isti tekmovalci kot v Klingenthalu, le Jako Hvalo bo zamenjal Tomaž Naglič. Ob njem bodo nastopili še Peter Prevc, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Matjaž Pungertar, Anže Lanišek in Robert Kranjec.