Pianino, ki je bil za film posebej prirejen tako, da se je njegov pokrov odpiral od zadaj, so najverjetneje izdelali leta 1927. Ima zgolj 58 tipk, 30 manj od klasičnega klavirja. Od 80. let minulega stoletja je bil v lasti zobozdravnika iz Los Angelesa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Inštrument je imel pomembno vlogo v s tremi oskarji nagrajeni romantični drami iz leta 1942. Glavni lik, ki ga je odigral Humphrey Bogart, ga je uporabljal kot skrivališče za prepustnice, ki so na koncu njegovi nekdanji ljubimki, ki jo je upodobila Ingrid Bergman, omogočili varen odhod v ZDA.

Poleg klavirja so v dražbeni hiši Bonham's v New Yorku prodali še nekaj predmetov iz Casablance, ki velja za enega izmed treh največjih ameriških filmov.

Osnutek scenarija za film je šel za 106.250 dolarjev, vrata v Rickovo kavarno za 115.000, prepustnice pa za 118.750. Enega izmed kavarniških stolov so prodali za 5000 dolarjev.

Sicer pa so dali v ponedeljek naprodaj tudi več oblek, ki so jih nekdaj nosile hollywoodske dive Grace Kelly, Marilyn Monroe, Judy Garland in Rita Hayworth, pa tudi suknjič, ki ga je v V Vrtincu nosil Clark Gable.