Kdor je dvomil, da Lewis ne bo zdržal pritiska pred zadnjo dirko, se je zmotil. Čeprav je dvojno točkovanje šlo na roke Rosbergu, so vsi tisti, ki poznajo Angležev značaj, vedeli, da je kot pitbul. Ko enkrat zagrabi, ne izpusti zlahka. Fant se je moral prebiti z dna, nič mu ni bilo podarjeno. Rosberg pa je dirkač, ki se je rodil z zlato žlico v ustih, kar sicer ne zmanjšuje njegovega talenta, pa vendar je Hamilton bolj oster, neizprosen, mentalno močnejši. Kar je na koncu moral priznati tudi Rosberg.

Sezona formule 1 je bila žal v znamenju premoči Mercedesa, ki je s 701 točko, kar je rekordna bera, postal tudi prvak med konstruktorji. Na 19 dirkah so zmago slavili 16-krat, formula 1 pa je letos videla le tri zmagovalce – Hamiltona, Rosberga in Daniela Ricciarda. Brez srebrnega dvoboja bi lahko bilo bolj zanimivo, a tudi ta ni bil od muh. Pa čeprav so pri Mercedesu zelo hitro, ob prvih signalih, da bosta dirkača začela obračunavati tudi zunaj steze, obema nadeli nagobčnika.

Si je torej Hamilton zaslužil naslov, drugega v karieri? Gotovo, pa čeprav z občutno boljšim dirkalnikom v primerjavi s konkurenco. Rosberg je sem ter tja pokazal zobe, a prav do konca ni šel nikoli, zato pa je veliko več tvegal Hamilton. In napadel takrat, ko je Rosberg to najmanj pričakoval. In iz takega materiala so narejeni svetovni prvaki. Hamilton je ravno prav agresiven, spletkarski, nadarjen, egoističen... In če ga mnogi ne marajo, mu je zato prav malo mar.

Rosberg se bo iz te sezone marsikaj naučil. Dirke se namreč dobiva ali izgublja v glavi in to še preden na startu ugasnejo rdeče luči. Kajti takrat Hamilton postane tisto, kar Rosbergu letos ni uspelo postati. Spremeni se v nekoga drugega. Na veselje ljubiteljev formule 1.