Krimovke so si želele Leipzigu vrniti za poraz v Nemčiji, s katerim bi si zagotovile drugi del tekmovanja v ligi prvakinj. Čeprav jim je na trenutke dobro kazalo, pa so na koncu vseeno morale priznati številčno šibki, a kakovostno boljši ekipi gostij. Krimovke bodo glede igranja v drugem delu lige prvakinj počakati do nedelje in upati, da Hypo izgubi ali remizira v Volgogradu. V nasprotnem primeru jih čaka žreb osmine finala pokala pokalnih zmagovalk.

Bonova je tekmo začela s kar spremenjeno postavo, v kateri so bile med drugimi vratarka Sergeja Stefanišin, krožna napadalka Amelie Goudjo in organizatorka igre Alja Janković. Ta postava je dobro začela in po treh minutah vodila s 3:0.

Toda Nemke so se nato ob hitri igri, v kateri ne ena ne druga ekipa ni našla prave igre v obrambi, zadetki so namreč padali praktično v vsakem napadu, bolje znašle in začele rešetati mrežo domačih. Po vodstvu domačih s 7:6 so gostje naredile delni izid 5:0 in prišle do vodstva z 11:7.

Nato so imele nato še nekajkrat prednost štirih zadetkov, v 25. minuti pa je Luisa Schulze povišala vodstvo Nemk na 18:13. V končnici pa so se domače prebudile in na glavni odmor odšle z zaostankom zgolj zadetka.

V uvodu drugega polčasa so domače začele obetavno in izenačile na 19:19 po sedemmetrovki Tamare Mavsar, nato pa so Nemke prevzele pobudo in vodile za zadetek ali dva. V 40. minuti je Alexandra Mazzucco povišala na 25:22, najboljša igralka gostij Karolina Kudlacz pa je zadela že za 26:22.

Ko je Anne Hubinger zadela za 27:22, je domačim začela teči voda v grlo, Bonova pa zahtevala minuto odmora. Ta je delno pomagala, saj so krimovke zaostanek občutno zmanjšale (26:28), zatem pa je minuto odmora zahteval še trener gostij Norman Rentsch.

Nemke so se po njej hitro spet oddaljile na 30:26, do konca tekme pa je ostalo še deset minut. Domačim se je uspelo približati na dva gola tudi v 54. minuti po že desetem zadetku Mavsarjeve, ko pa je v 57. minuti Saskia Lang zabila svoj deseti gol za 33:29, je bil zmagovalec praktično odločen.