Nenavadna zgodba se je začela zelo nedolžno, ko so v majhnem mestu Tuszyn razglabljali, kateri animiran junak bi postal obraz lokalnega igrišča za otroke. Med predlogi je pristal tudi priljubljen Medvedek Pu.

Konservativni predstavniki mestnega sveta so bili nad idejo zgroženi, eden od njih pa je medvedka celo označil za hermafrodita. »Težava pri njem je tudi, da ni popolnoma oblečen,« je med razpravo izpostavil Ryszard Cichy. »Na pol gol je, kar je popolnoma neprimerno za otroke. Medvedek iz naših zgodb je oblečen od glave do pet, ta pa samo od pasu navzgor,« se je zgražal.

Neverjetna razprava sicer sploh ne bi prišla v javnost, če je ne bi eden od članov sveta skrivaj snemal in jo nato posredoval lokalnim medijem, poroča Independent. Neimenovani svetnik je zatrdil, da Pu ne nosi spodnjega perila, ker pač nikoli nima spolnih odnosov, Hanna Jachimska pa je udrihala po njegovem avtorju, pisatelju Alanu Alexandru Milnu. »Star je bil 60 let, Puju pa je odrezal testise, ker je imel težave z lastno seksualnostjo,« je izpostavila.

Mestni svet zaenkrat odločitve o zavetniku otroškega igrišča še ni sprejel, a se zdi, da to zagotovo ne bo Medvedek Pu. Pa četudi so razlogi za to popolnoma neverjetni.