Levoroka Alja Koren je pred leti (od 2009 dalje) že nosila Krimov dres, leta 2012 je odšla v madžarski Erd, po dveh sezonah pa se je letos vrnila v Ljubljano. »Na Madžarsko sem šla izkusit igranje v tujini in po nove izkušnje. Veliko sem igrala, skoraj vse tekme v celoti, se razvijala in napredovala. To je bila odlična poteza in izkušnja. Tam je bilo super, skoraj moj drugi dom. Zato mi ni bilo žal, da sem pred leti morala zapustiti Krim, saj se je to izkazalo za odlično potezo,« pravi 23-letna Alja Koren, ki je imela na začetku letošnje sezone tudi velike težave s poškodovanim ramenom, zaradi katere so (bile) potrebne tudi posebne terapije.

Čeprav je bil Krim na robu propada, se je 185 centimetrov visoka igralka odločila vrniti v Ljubljano. »Vedela sem za vse, kar se je dogajalo v klubu in okoli njega. A vseeno sem verjela trenerki Bonovi in klubskemu vodstvu. Z Bonovo sva se veliko pogovarjali in na njeno prošnjo oziroma povabilo sem se vrnila. Doslej se je to izkazalo za pravilno potezo, zaradi katere ni pri meni težav, razočaranja ali nezadovoljstva. Verjamem, da bo tako tudi vnaprej,« se nadeja simpatična Celjanka (zaenkrat je podpisala le enoletno pogodbo), ki se je z rokometom začela ukvarjati v drugem razredu osnovne šole, nikoli pa ni imela vzornice ali vzornika. Prihaja iz športne družine, saj je bil njen oče nogometaš, pet let starejša sestra Anja pa rokometašica, a je morala zaradi poškodbe prekiniti kariero.

Z 18 goli je druga Krimova strelka v ligi prvakinj (pred njo je le Mirjeta Bajramovska s 34 zadetki), letošnji rekord – sedem zadetkov – pa ji je uspel prav proti Leipzigu v Nemčiji, kjer pa so Slovenke izgubile s 24:30. Čeprav krimovkam danes zadošča že remi, Alja ne razmišlja o tem: »Po dveh porazih in nujnosti vsaj remija proti Leipzigu je pritisk mogoče malce večji. A če bi razmišljale, da nam je dovolj že točka, bi se lahko zgodilo, da bi ostale brez obeh. Zanima nas le zmaga.« Tudi ob porazu proti Leipzigu bi jim napredovanje preprečila le čudežna nedeljska zmaga Hypa proti Dinamu v Rusiji. »Ne razmišljamo o nobenih kombinacijah in kalkulacijah. V naši skupini lahko vsaka ekipa premaga vsako, a se ne zanašamo na to, da bo Dinamo ugnal Hypo. Proti Leipzigu gremo po točki, s katerima bi odpravili vse dvome,« pravi Korenova, po izobrazbi ekonomska tehnica (končala je poslovno-komercialno šolo v Celju), za katero je šola zaradi rokometa trenutno na stranskem tiru, po karieri pa se želi še naprej šolati in ostati v tem športu kot trenerka.