Silvo Ratajc, inženir: Premierju predlagam, naj za gospodarskega ministra imenuje gospoda Mramorja. Gospod Mramor je namreč zdaj minister za finance, čeprav država denarja nima. Kako sploh lahko imate ministra za finance, če nimate financ? To je nelogično, to je ta naša neracionalna državna administracija, jaz tega ne razumem. Da bi lahko denar delil, moraš denar imeti, tega pa ustvarja gospodarstvo, zato mislim, da bi bilo bolj primerno, ko bi bil gospod Mramor minister za gospodarstvo, finančno ministrstvo pa bi, dokler gospodarstvo ne pridela kaj denarja, do nadaljnjega ukinili. Tisto njihovo finančno upravo bi lahko vodil tudi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade. Saj imajo tam Dragonjo.

Milena Globočnik, prodajalka: To, da gospod Cerar ne najde ministra, ni tako velik problem. V Sloveniji je veliko dobrih in poštenih podjetnikov, treba je le malo pogledati okrog sebe. Jaz bi predlagala, naj vprašajo g. Serpetinška iz Krškega. Njemu gre dobro, on ima obrat za plastične odlitke, sedem jih dela pri njem in izvažajo na Hrvaško. Prijateljici je zadnjič povedal, da še ni v nobeni stranki in je politično čist.

Valentin Bezjak, poslovnež: Treba se je najprej vprašati, kaj pričakujemo od gospodarskega ministra. Podjetja je treba davčno razbremeniti, odpraviti administrativne ovire za njihovo poslovanje, poenostaviti delovno zakonodajo in jih z vsemi temi ukrepi narediti za bolj konkurenčna. Minister bi zato moral biti Samo Hribar Milič. On sicer nima izkušenj z vodenjem podjetja, ima pa dolgoletne izkušnje z vodenjem gospodarstva, zato bi njegovo imenovanje predstavljalo visoko dodano vrednost za Cerarjevo vlado.

Pia Cundrič, študentka organizacije: Slovenci si bomo morali priznati, da smo majhni in zato nimamo neizčrpnega spiska kandidatov za v vlado. Treba je izbirati med tistim, kar je preverjeno. Jaz mislim, da bi se premier moral obrniti na gospo Bulčevo, ki je že bila ministrica in je sedaj evropska komisarka za promet, to je tudi gospodarstvo. Ona ima veliko izkušenj in se hitro uči.

Amalija Henigman, upokojena učiteljica: Janeza Janšo! Ker je pošten, ima izkušnje iz velikih sistemov in dobre zveze. Naj ga dajo za ministra takoj, ko pride iz zapora.