Manson je poklicni kriminalec, ki je leta 1969 vodil tolpo mladih nasilnežev, sposobnih hudih grozodejstev. Avgusta istega leta so vdrli na posestvo filmskega režiserja Romana Polanskega v Kaliforniji in ubili njegovo ženo igralko Sharon Tate ter štiri druge osebe. Naslednji večer so ubili tudi trgovca in njegovo soprogo.

Vsi so bili obsojeni na dolgoletne zaporne kazni in Manson lahko za pogojni izpust zaprosi šele leta 2027, ko bo njegova bodoča žena najverjetneje že vdova. Burtonova je po rodu iz Illinoisa, od koder se je preselila v Corcoran, da bo bližje svojemu izbrancu, za katerega je prepričana, da je nedolžen.

Manson, ki ga sredi čela krasi kljukasti križ, zakonskih dolžnosti ne bo mogel opravljati, saj mu stika s soprogo ne dovoljujejo pogoji, pod katerimi je zaprt. Burtonove sicer seks z ostarelim morilcem toliko ne zanima kot papirji. Po poroki naj bi imela boljši dostop do različne dokumentacije, s katero si bo še naprej prizadevala, da ga spravi na prostost.

Poleg Mansona, ki je bil duhovni vodja tolpe z imenom Mansonova družina, so za zapahi še vsi ostali udeleženci pokola razen Susan Atkins, ki je v zaporu umrla za rakom.