Skupina Laibach s petkovim koncertom v Novem mestu začenja koncertno turnejo »Naredimo to deželo spet sproščeno« po gledališčih v slovenskih glavnih mestih. Koncert v Novi Gorici, ki bo 28. novembra ob 22. uri, so že razprodali, zato so najavili še enega – ob 19. uri. Skupina na tej turneji nastopa predvsem v gledaliških dvoranah - »da ljudje lahko sedijo in meditirajo, ko se okoli njih ruši svet«.

Za Laibachom je ob predstavitvi novega albuma večji del letošnje evropske turneje, prvič pa je nastopila tudi na Kitajskem, v Hong Kongu, kjer so jo sprejeli odprtih rok. V okviru Spectre turneje je Laibach doslej izpeljal že 42 koncertov (v Moskvi, Berlinu, Londonu, Pragi, Amsterdamu, Parizu, Rimu, Frankfurtu, Budimpešti, Oslu, na Dunaju …), decembrsko romanje po Evropi pa se bo nadaljevalo še s koncerti februarja, marca in aprila prihodnje leto. Skupina se maja nato odpravlja na daljšo turnejo po Ameriki, Kanadi in Mehiki.

Pred kratkim pa je Laibach nastopil na poljskem festivalu SoundEdit '14 ob tudi slovitih Karlu Bartosu (Kraftwerk), Johnu Caleu, Howie B.-ju in Patricku Wolfu. Medtem so v Rusiji prepovedali dva njihova koncerta v Moskvi in St. Petersburgu zaradi »čaščenja hudiča« s predelavo skladbe »Sympathy for the Devil« skupine Rolling Stones, za katero so navdih dobili v knjigi »Mojster in Margareta« ruskega avtorja Mihaila Bulgakova. Skupina je objavila tudi novi videospot, tokrat za skladbo »Bossanova« z letošnjega albuma »Spectre«, ki je požel odlične kritike po celem svetu.