Makedonska policija je danes na informativni razgovor privedla tri posameznike, ki jih sumijo prirejanja glasov prek SMS sporočil. Zaslišali so lastnika producentske hiše, pisca besedil in skladatelja, kakor tudi vodjo društva, ki je za festival v Skopju organiziralo telefonsko glasovanje, poroča srbski Blic.

Trojica je osumljena prirejanja glasov, s katerimi so na prva tri mesta namestili zmagovalce po lastni presoji. Osumljena naj bi bila še ena oseba, a te danes policija ni zaslišala. Med drugim jim grozi tudi obtožnica za računalniško prevaro, saj naj bi večjima skupinama ljudi na različnih lokacijah v Skopju podelili kartice SIM (teh naj bi bilo 2500), prek katerih so glasovali in tako močno vplivali na rezultat glasovanja gledalcev.

Zmagovalec Kajmakoski je za srbski Blic povedal, da je za domnevno prevaro prvič slišal v medijih. Glasbenik sicer že dlje časa živi v Avstriji, kjer bo maja potekal izbor za pesem Evrovizije, v domovini pa je zaslovel kot zmagovalec šova X Factor Adria.