Sodišče v Oklahomi je v skladu s presedani, ki so v ZDA v ločitvenih postopkih na strani strank z manj premoženja, 68-letnemu Hammu naložilo, da svoji deset let mlajši ženi izplača skoraj milijardo dolarjev. Navajena je bila na visoke standarde in ne bi bilo prav, da po ločitvi, še posebej, ker Hamm ni pravočasno razmišljal o predporočni pogodbi, pade v revščino.

Gre za eno najdražjih ločitev v ameriški in svetovni zgodovini, ob kateri bi zardeval tudi slovenski zet Donald Trump, znan po ločitvah, ku sta ga prvi soprogi olajšali za milijone dolarjev, pri zadnji pa se je zavaroval. Hammu sicer ne bo hudega, saj je le njegov delež v podjetju Continental Resources, ki ga vodi kot glavni izvršni direktor, vreden 14 milijard dolarjev.

Hamm in Sue Ann sta se poročila leta 1988 in ločenka bo do konca leta prejela žepnino 323 milijonov dolarjev, ostalo vsoto pa bo prejemala v mesečnih obrokih, ki ne smejo biti manjši od sedmih milijonov dolarjev. Hamm se menda na odločitev sodišča lahko še vedno pritoži in tako poleg soproge obogati še svoje in njene odvetnike.